WAT IS ROSACEA EN WAT IS DE OORZAAK?

Rosacea is een huidaandoening waarbij roodheid en een ontstekingsreactie in het gezicht ontstaat. Met name vrouwen tussen de 30 en 60 jaar kunnen hiermee te maken krijgen. Je kunt last krijgen van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes. Andere klachten die je kan ervaren bij rosacea zijn een stekend, en brandend gevoel in het gezicht, een droge huid, een grove porie structuur en oogirritatie.

De oorzaak van Rosacea is niet helemaal bekend. We weten dat stress, uv-straling, bepaalde genees- en voedingsmiddelen en een overgang van warm naar koud het huidbeeld beïnvloeden.

WAT KUN JE DOEN TEGEN ROSACEA?

Om Rosacea te behandelen gaan we eerst de huid bekijken om te achterhalen hoe het is gesteld met de conditie van de huid. Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan en kijken we met welke producten het beste resultaat te behalen is. Een fruitzuurpeeling kan zeer effectief zijn bij Rosacea. Hierbij wordt een fruitzuur gebruikt om de bovenste huidlaag ‘los te weken’ van de onderliggende huidlagen. Dit is niet pijnlijk. Ook kunnen we ondersteuning bieden door het geven van de juiste voeding- en lifestyle tips.

Het resultaat na jouw behandelplan:

  • Jouw huid ziet er rustiger uit
  • Minder roodheid
nl_NLDutch
× Hoe kan ik je helpen?